utorak, 4. listopada 2011.

Jesenski aranzman

Ljeto se ove godine oduzilo. Vec smo zagazili u 10-ti mjesec a temeperature nikako da padnu. No koliko god temperature ostajale visoke jesen svakako dolazi. Ako nista to mozete primjetiti po drvecu - lisce polako mjenja boju iz zelene u zutu, narancastu i crvenu. To je i mene potjeralo malo u setnju park gdje sam nakupila svega - kestenja, zirova, raznog lisca, sve sa namjerom da ispunim ono sto vec predugo planiram - napokon sam napravila jesenski aranzman.

Potrebno: lisce javora, zirovi, kestenje i/ili ostali jesenski plodovi, spuzva za aranziranje, skrice, nozic, kvacice, ljepilo, plasticna posudica, cvjecarska zica (ili obicni konac) akrilni sprej (ili lak za kosu)


Ja sam koristila neku bezveznu plasticnu posudicu, utisnula sam njezinu gornju stranu u spuzvu za aranziranje da bi ostao oblik i nozicem izrezala.


Od 4 lista javora sam napravila ruzu. Prvo sam uzela jedan list, presavinula ga po pola (kao na slici) i motala. Kada sam ga cijelog smotala povezala sam ga pri dnu sa koncem. Nemojte prejako stezat konac jer se moze dogodit da prerezete list.


Nakon toga sam uzela jos jedan list, isto sam ga presavinula po pola i postavila iza prvog (vec smotanog) lista. Tada sam kao na slici presavinula rubove preko smotanog lista i povezala. Isto sam ponovila sa jos 2 lista. Dobila sam ruzu. Nazalost, moje cijeli aranzman je ispao malen bas zbog ovih listova - premaleni su. Listovi javora su inace veliki ali jesen jos nije pravo pocela i veliki javorovi listovi jos nisu otpali sa drveta.


Kutijicu sam umotala i zalijepila u neki ukasni zeleni papir (cisto da maskiram plastiku i spuzvu).
Nazalost niam slikala cijeli postupak jer mi je baterija od fotica odlucila otkazat poslusnost u pola procesa pa sam napravila par koraka i onda se tek sjetila mobitela. Prvo sam zabila 5 ruza koje sam napravila. Oko njih sam dodala zirove i borove iglice. I za kraj sam izrezala ovu dugacku grancicu (nemam pojma kako se zove to drvo) kao na slici i zabola listove svuda okolo da bi popunila prostor.


To je to. Jos samo savjetujem poprskati akrilnim lakom (ili u nedostatku istoga lakom za kosu).


Aranzman bi jos bolje izgledao (i bio bi trajniji) da su listovi pozutili, no za to cu morat pricekat jos par dana da jesen zapravo pocne :)

Hocete li se prosetat sumom/parkom ove jeseni u potrazi za plodovima?

Broj komentara: 5:

  1. Sviđa mi se aranžman..obožavam sušeno cvijeće i lišće tako da će biti još ljepši kad se posuši :D
    i da..jesen je definitivno najinspirativnije godišnje doba :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasna dekoracija, čini mi se da ništa tako dobro ne inspiriše kao božanstvene boje jeseni :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. ovaj aranžmanić izgleda prelijepo, baš mi se sviđa kako si posložila dekoraciju:))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ću svakako u potragu za plodovima jeseni, obožavam ovakve prirodne aranžmane, a tvoj je predivan! Hvala što si nam pokazala kako ih radiš, nikad se ne bi sjetila na ovaj način rezati spužvu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ružy sve što dotakne, pretvori u umjetničko djelo! ;)

    OdgovoriIzbriši