petak, 23. studenoga 2012.

Kuglice od spage

Iz nekog nepoznatog razloga pogled na kuglice od spage me uvijek veselio. Povezat cu to sa bozicnim ugodjajem kojeg jako volim.

Vrlo ih je jednostavno napraviti, materijal ne kosta puno a izgleda vrlo efektno, bilo kao ukras na prozoru ili kao kuglica na boru.


Potrebni su vam baloni (sto pravilnijeg oblika kugle, ja sam koristila vodene), spaga i stirka (plus komadic spuzvice i kvacica). I skarice naravno, i mozda jos malo selotejpa ili neceg slicnog.Vodene balone napusete do zeljene velicine. Nekada naravno znaju bit u obliku jajeta, ja ih tada ostavim par dana da se malo opuste, tj ispusu (da izgube malo zraka), onda budu pravilnijeg oblika.


Motate spagu oko balona tako da pocetak zalijepite selotejpom za balon, motate u svim smjerovima i svako malo pricvrstite selotejpom.Kada ste zadovoljni naravno odrezete ostatak spage, spuzvicu umacete u stirku i tapkate po spagi dok ne bude dobro nakvasena.Kada je cijela nakvasena ostavite je na nekoj casi na nekom toplom mjestu (npr iznad radijatora).
Kada se osusi probusite balon, izvucite ga van i pocistite komadice selotejpa.
Prilicno je jednostavno. Po zelji mozete ih jos poprskati npr zlatnim sprejem, privezati masnu na vrh i sl, no meni se svidjaju ovako prirodnog izgleda.
Jos samo ih objesite na prozor ili kao kuglice bora i uzivajte u prizoru :)