ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Pozivnica za maturu

A i ne mora bit za maturu :) Promjenite tekst i moze bit pozivnica za vjencanje, cestitka itd. Ja samo udovoljavam zamolbi jedne citateljice :)

Potrebno:
veliki krem hamer papir
hamer papir u boji po izboru (kod mene crvena)
ljepilo, skare (ili ako imate kao ja rezac papira), sestar, bonefolder (ili prazna, cista kemijska)
trakica (uskladjena sa hamerom - crvena)


Na hamer papir isprintate tekst koji zelite. Ja sam za ovu pozivnicu na brzinu sastavila sljedeci tekst:

Dragi profesori, 
pozivamo Vas da nam se
u petak, 20.02.2013. pridružite
u našem slavlju povodom završetka
našeg obrazovanja koje ce se
održati u hotelu Panorama
u 20:00 sati.

Vaši maturanti 2012/2013

Dakle, datum je izmisljen, nisam cak ni provjerila je li 20.05. vikend (nije, ponedjeljak je :D), hotel je prvi koji sam vidjela na google a da mi se cinio primjeren imenom. Uglavnom, ako zelite ovaj tekst upotrijebit normalno da cete promjenit bitno. Ovo je ozbiljnija verzija no vi svemu tome mozete dodat neku saljivu notu, dodati nesto po cemu je vas razred poznat itd.

S obzirom da moj printer ne moze printat na hamer, spremila sam tekst u wordu na usb i odnjela isprintat u foto studio jer znam da su mi oni vec jednom printali na hamer. Ovaj put gospodin mi je rekao da ne moze na hamer, tako da sam bila prisiljena uzet verziju na papiru. Ono sto je pogresno u ovom slucaju je to sto sam ja htjela da tekst bude na krem hameru da se slaze sa "omotnicom" koja je napravljena od istog krem hamera, no eto, sad je blistavo bijela. Ali nije toliko bitno jer radim samo vama za primjer, necu stvarno iskoristit napravljeno.

Dakle, hamer sa tekstom je dimenzija 11x11 cm, crveni je 11,5x11,5 cm. Na straznju stranu bijelog (tj krem) hamera stavimo ljepilo, centriramo na crvenom hameru i zalijepimo.Ok, ovaj korak sam mozda malo nepotrebno zakomplicirala i vi si mozete pojednostavnit naravno, no evo kako sam ja ovo napravila. Izrezala sam jedan hamer na dimenzije  cca 11,7x11,7 cm (bitno je da bude veci od crvenog!). Tada sam od nekog ostatka sestarom napravila polukrug ciji je radijus 11,7 cm (ili koliko god vam bude duzina stranice) i izrezala ga naravno.
Ok, ova slika se jako lose vidi (klikom na sliku otvorit ce se malo veca - 640 piksela sirine). Na vecem komadu krem hamera na sredini sam oznacila vrhove i presla od jednog do drugog bonefolderom. Isti efekt cete dobit ako hamerom prodjete sa vrhom prazne (i ciste!) kemijske olovke. Ovo je bitno jer kada utisnete ravnu liniju u hamer moci cete ga savinut savrseno.
 Namjestite onaj polukrug sto ste ga izrezali i ocrtajte ga sa sve 4 strane. Sve izrezite.I to je manje vise to. Hamer savijte po utisnutoj liniji, postavite pozivnicu u sredinu, preklopite i svezite masnu :)
Kao sto se da primjetiti moja masna je mrrrvicu prevelika, tj trakica je presiroka tako da savjetujem kupnju trakice manje sirine, mislim da bi 2,5 cm bilo uredu.

Nadam se da vam se svidja :)

2 komentara:

  1. Super tutorijal. Pozivnica (iako fejk) je baš lijepa! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je slatkaaa :)) Bila bi i za vjenčanje isto super :D Meni se baš sviđa tako s velikom mašnom!!

    OdgovoriIzbriši