petak, 16. prosinca 2011.

Ukras za bor od papira

Ovo je vjerojatno jedan od najjeftinijih i najjednostavnijih ukrasa za bor (ili nesto drugo). Samo da odmah kazem, ideja NIJE moja, vidjela sam ovo neki dan na youtube-u i pomislila kako bi bilo zgodno da imamo to i na hrvatskom - nek se nadje :)

Potrebno: skare, dvostrana ljepljiva traka, tanka (najtanja) ukrasna traka ili konac, jedan gumb, cackalica, 5 komada hamer papira u boji dimenzija 7*7 cm i 2 komada velicine 3,5*3,5 cm



Veci komad hamera (7*7) savijemo po pola pa ponovimo i sa druge strane. Presavijemo ga jos dijagonalno, naravno, opet sa obje strane. Ponovimo sa ostalim komadima. Sad dolazi ljepljenje. Prvo treba pripremiti svaki hamer. Uzmite ga rukama tako da je jedan vrh okrenut prema vama. Vrhove koji pokazuju sa strane savijamo prema unutra i preklopimo ih sa preostala dva. Znam da je to tesko shvatit iz ovako napisanog, zato preporucujem da kliknete na sliku i porucite zadnji prozorcic kako je presavijeno, sve cete shvatit :)




Na jednu presavijenu stranu hamera zaljepimo komad ljepljive trake i samo dodamo jos jedan (na isti nacin) slozen komad hamera. (Klik na sliku). Ponovimo dok ne potrosimo sav hamer.


Kroz gumb provucemo ukrasnu trakicu. Tu uskace cackalica - i najtanja trakica je predebela za male rupice u gumbu pa je malo pogurajte cackalicom. Kada ste to napravili na jednu vanjsku stranu naljepite komad dvostrane trake i na njega vrh ukrasne trake. Na to gore naljepite manji komad hamera (3,5*3,5). Ponovite i sa drugom stranom.


TA - DA! To je to. Kad povucete gumb prema dolje zvjezdica je zatvorena. Kad je povucete dolje zvjezica se rastvara.


Kada se rasiri ponovno povucite gumb dolje  i zvjezdica je tu :)


4 komentara:

  1. Baš je slatko, a zapravo ne košta ništa ili jako malo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. E ova zvijezdica je totalno kul i morat ću si je napraviti. Hvala na tutorijalu!! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Povuci-zategni...odlična ideja, a može jako lijepo izgledati na boru...hvala što si nam pokazala kako da ih izradimo!
    Lp

    OdgovoriIzbriši