utorak, 7. veljače 2012.

Osnove sivanja 1 - Sivanje kozmeticke torbice

Dakle, mislim da je konacno dosao red da se i na nasem jeziku nadje jedan tutorijal kako napraviti najjednostavniju kozmeticku torbicu (ispricavam se ukoliko ga je netko vec objavio). Nazovimo je kozmetickom torbicom, zapravo moze posluzit u bilo koju svrhu. Ali prvo da vas upoznam sa mojom novom prijateljicom - Pffaf 1050s sivacom masinom.


Trebaju nam patentni zatvarac, 4 komada tkanine i pribadace.
Nemam neke konkretne mjere tkanine, sve sto mogu rec je da je ocito jedna strana par centimetara duza od patenta dok je druga strana proizvoljna (koliko zelite da vam torbica bude "duboka"). Ja sam za vanjsku tkaninu odabrala sivu, a za unutarnju plavu - cisto da bi vam bilo lakse pratit.


Prvo uzmemo patentni zatvarac i na njega postavimo 2 duguljasta komada sive tkanine kao na slici i zasijemo.


Da bi savrseno sasili unutrasnjost i vanjsku stranu torbice trebate slijedit ove korake. Bitno je kako slazete slojeve. Prvo ide tkanina za unutrasnjost, pa patent i na kraju tkanina koje ce biti vanjska. Tako slozite, pricvrstite pribadacama i zasijte.


Isto ponovite i sa drugom stranom. Da se ne bi zbunili, slojevi idu ovako: plava tknanina, patent (gleda gore, strana patenta sa nasivenim tkaninama se nalazi izmedju), i na kraju siva tkanina. Dakle, strana patenta sa vec nasivenim tkaninama se nalazi izmedju novih slojeva.


To izgleda ovako. Sada prvo otvorite patent (shvatit cete kasnije zasto), postavite sivu tkaninu na sivu, plavu na plavu, pricvrstite na par mjesta pribadacama i zasijte. Ali ostavite slobodno cca desetak centimetara na podstavi, tj plavoj tkanini.


Sada ruku gurnite kroz tu rupu, uhvatite sivu tkaninu i izvucit je van.


To sad izgleda ovako. Potrebno je jos samo unutrasnoj sasiti. Plavu tkaninu nategnite tako da se rubovi poravnaju sa unutrasnje strane, pohvatajte pribadacama i sasijte.


Jos samo ugurajte podstavu unutra i to je to :)



Poprilicno je jednostavno ali je dosta tesko za objasnit rijecima. Najbolje cete shvatit ako budete gledali slike :) Klik na sliku da se poveca ;)

Broj komentara: 7:

  1. E krasno si nam to pokazala,možeš mi napisati gdje bih se osobno mogla upoznati s tvojom novom prijateljicom? Lijepa je i izgleda lagano za prenos i rukovanje. Vani zima i snijeg-htjela bih mašinu vidjeti iz blizine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dakle, prijateljicu sam kupila u Lidlu, bila je na akciji za 800 kn :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala, hvala, hvala na ovome tutu...upravo to mi je trebalo...šivanje još nekako savladavam...ali šivanje patent-zatvarača na torbicu nikako, ali sada ću valjda i to znati ili barem pokušati!
    Torbica je super!!!
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. Welcome, tako mi je drago da sam te našla, još jedna kreativka koju ću sa zadovoljstvom pratiti :) :) Čitamo se, pozz

    OdgovoriIzbriši
  5. Super slatka mašinica i divan tutorial :)), torbica je preslatka!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mnogu ubav Diy!
    Pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši