nedjelja, 23. prosinca 2012.

Mala Bozicna Sumica

I to napravljena od spage. Ne znam zasto spagu volim toliko kao materijal - ali sto je, tu je. Mozda je to zbog toga sto je to prirodni materijal, ugodan oku...

Ne znam jeste li ikad posjetili stranicu pinterest.com, no upozoravam vas, ukoliko se ne zelite navuc na nju, probdjet pola noci gledajuci u slike - ne otvarajte link :) Ja priznajem da sam se navukla i sto je najgore - svidja mi se.

Bas na Pinterestu sam naisla na sliku bozicnog drva omotanog vunom koja me (malo je reci) pomela s nogu pa sam odlucila napravit svoju verziju toga. Eh sad, iako vuna izgleda lijepo ja sam se ipak odlucila za spagu.


Ne mogu tocno pronaci fotografiju koja me insprirala, ali evo nekoliko slika koje sam pronasla googlajuci pojam "yarn christmas tree".







Dakle postupak je prilicno jednostavan i ide ovako: omotate vunu/spagu oko stosca :D

No, da malo zakompliciram stvar. Kao prvo - trebate stozac. Mozete otic u neki od hobby ducana i kupit jedan (ili vise naravno) od stiropora ili mozete kao ja - napravit nekoliko komada od hamer papira. U svakom slucaju moja verzija je povoljnija, no priznajem, mozda cete se malo pomucit dok ih napravite.

Mozete sami "konstruirat" stozac tako da uzmete sestar i ocrtate njime luk na papiru. Spojite tocku u koju ste uboli sestar sa krajevima luka koji ste ocrtali. Mjere su proizvoljne, stovise, pozeljne.  Razlicite mjere - razlicita drvca - unikat.

Postupak pravljenja stosca od hamer papira je sljedeci:

Izrezete oblik, savinete samo vrh (kao na slici), sa druge strane polijepite komade selotejpa (i ne stedite, ionako se nece vidjet).



Sada treba "samo" spojit stozac. Samo je u navodnicima jer to je onaj tezi dio. Nije jednostavno spojit ga, no nije nemoguce. Meni se uz malo prakse najlaksim pokazao ovaj nacin - kao na slici uhvatite rukom hamer i pocnite spajat (ljepit) od dna prema vrhu. Sto kvalitetniji selotejp imate - manje muke :)




Kada spojite stozac veci (i tezi) dio posla ste obavili. Sad jos samo omotajte spagu/vunu oko njega (od dna prema gore).




Ne znam kako mi je uspjelo da slikam sve osim gotova drvca bez perlica ali dobro, nije toliko vazno. No moram rec ovo - bez perlica (samo sa spagom) izgledaju super, stovise, kao neki kupljeni ukras, mislim da bi se nekoliko komada jako lijepo uklopilo kao dekoracija na sredistu nekog stola :) Hm, tako ja to nekako vidim.




Ja sam na njih nalijepila jos malo perlica. Ono sto mi se ne svidja je sto su sarene. Bilo bi puno bolje da se radi o samo crvenim perlicama recimo. No, o tom potom (nagodinu) :D



Moja mala bozicna sumica je gotova i nalazi se na prozoru :)



3 komentara:

  1. Kako su ti slatki ovi mali borići! Pinterest mi je super, imam već neko vrijeme profil tamo, ali ne otvaram ga ako nemam vremena jer znam da ću provesti užasno puno vremena listajući.. teško se odlijepiti od Pinteresta :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš je zgodna ideja i preslatki su ovako, kao mala četa u prozoru. :)

    OdgovoriIzbriši