ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

Bozicna cestitka - drvce od cetvrtina

Da, da - pocelo je. Znam da mislite da je prerano ali nikad nije prerano za skupljanje ideja. Vi se upustite u izradu bozicnih ukrasa, cestitki i sl kad pozelite - ja sam radionicu djeda bozicnjaka sluzbeno otvorila jucer :)

Potrebno: malo deblji bijeli hamer (cestitka), zeleni papir/hamer, ostaci papira (sareni), ljepilo, skarice, aparatic za busenje rupic.


Izrezemo komad bijelog hamera za cestitku na dimezije 15x10 cm i presavinemo ga po pola. Na zelenom papiru nacrtamo nekoliko krugova. Posluzite se nekim npr cepom. Ja sam ih crtala pomocu role od papirnatih rucnika. Izezite ih pa prerezite na pola i jos jednom na cetvrtine.Krecemo od donjeg reda - 4 cetvrtine zalijepimo, pa iznad njih jos 4 ali na malo uzem razmaku, pa po 3 cetvrtine i tako dalje - do gore sve dok ne formiramo drvce.Sada uzimamo sarene papirice i masinicom za rupe ih izbusimo na par mjesta. Otpatci od busenja ce nam biti kugle za nas bor. Jednostavno te kuglice zalijepimo na nekoliko mjesta na boru. To je to. Mozete cestitku napraviti jos zanimljivijom i kreativnijom tako da krugove izrezete sa cik-cak skaricama uzorkom, da napisete neki kratki bozicni stih itd.3 komentara:

  1. Preslatko! Vidim, sve već hvata Božićna manija.. :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijepo drvce, prekrasno izgleda:))

    OdgovoriIzbriši
  3. ovako nešto mi treba za rad s klincima ove zadnje predpraznične dane!

    OdgovoriIzbriši