četvrtak, 21. ožujka 2013.

Bojanje pisanica u praksi

Tj. pokusaj bojanja pisanica - br.1.

Odlucila sam isprobati neke od tehnika prikazanih u proslom postu. Zasto pokusaj? Zato sto mi nije sve uspjelo kako sam planirala. Zasto? E nastavite citat, objasnit cu sve.



Kao prvo, napravila sam "ono" za susenje od stiropora i cackalica.

 

Prvo sam htjela isprobat ombre tehniku.

Skuhala sam jaja, pripremila foliju, rastopila prah u vodi sa zlicom octa (kako pise u uputama na vrecici), probusila foliju na sredini, stavila jaje, prelila ga tekucinom i cekala da iscuri...







Kao sto vidite, dobila sam - sipak! Nije ispalo dobro no shvatila sam u cemu je problem. Problem je u tome da sam koristila prava domaca, lagano smedja jaja. Na svim slikama iz proslog posta koristena su iskljucivo bijela jaja.

Sljedece jaje sam omotala gumicom i ostavila ga par minuta u istoj vodi. Ispalo je manje vise uspjesno. Vi procjenite koliko.


 
Sljedece je jaje bojano rizom. Djelomicno je uspjelo. Pogrijesila sam u tome sto nisam dobro ocjedila tekucinu, tj na dnu case je ostalo boje tako da je jaje na pola obojano klasicno, a ne pola sa rizom. Takodjer vjerujem da bi efekt bio puno bolji da je jaje bijelo.




Probala sam jos i dodavanje vode, tj postepeno razrijedjivanje boje. Ne znam koliko vidite, no vide se malo prijelazi. Opet, vidjelo bi se savrseno da je jaje - bijelo.




Probala sam i jaje bojano u boji sa masnocom, tj u proslom postu pise margarinom.
Ja sam moje svijeze kuhano i cisto jaje uvaljala u ostatak ulja i octa od krumpir salate. Nakon toga sam ga ubacila u plavu boju i evo rezultata.


Moram rec da mi je od svega ovo jaje najbolje i najzanimljivije ispalo. Masnoca se zadrzala u obliku tockica na ljusci i na tim mjestima jaje se nije obojalo.

2 komentara: