ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Foto cestitka u obliku harmonike

Još uvijek sam zapela na onim fotografijama što sam ih razvila. Stvar je u tome da sam ih razvila nekoliko duplih da bi ih dala mlađoj sestri. No problem je u tome da je ona pomalo nemarna i da joj samo dam slike završile bi ko zna gdje i u ko zna kojem stanju pa sam ja odlučila napravit recimo neku kao foto čestitku koju bi ona sigurno (bar se nadam ) čuvala.

Potreban nam je hamer papir - A3 veličine u boji po izboru, ukrasna traka duljine cca 80 cm, karton dimenzija cca. 35x25 cm, ukrasni papir (ja koristim peglane vrećice umjesto papira), škare, ljepilo i naravno, fotografije.Od hamer papira izrežemo 2 trake dimenzija 45x16 cm.Presavinemo jednu po pola i svaku dobivenu stranicu još jednom po pola. Isto ponovimo sa drugim komadom hamera i dobijemo sljedeće.

Sada ih jednostavno spojimo tako da na jednu stranicu nanesemo lijepila i spojimo s drugom. Kao što se može prmjetiti, meni je ponestalo lijepila pa sam se poslužila dvostranom lijepljivom trakom

Sada od onog komada kartona napravimo 2 dimenzija 11,5x16,5 cm. To će biti stranice čestitke. Ja sam te komade oblijepila zelenim papirom jer su vrećice koje koristim ispale pomalo prozirne pa da se u pozadini vidi zelena boja umjesto kartona.I konačno, s jedne strane polijepimo ukrasni papir.

Na jedan na sredinu polijepimo dvostranu lijepljivu traku te na njega centriramo i pričvrstimo ukrasnu traku.

Preko toga cijelom dužinom polijepimo opet lijepljivu traku te zalijepimo harmoniku.

Na gornju, nepolijepljenu stranu harmonike zalijepimo drugu stranu čestike.I konačno, polijepimo slike te po želji ukrasimo unutrašnjostNadam se da vam se sviđa

Nema komentara:

Objavi komentar