ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Ruza od papira

Iako s povišenom temperaturom i paketom maramica ispred sebe odlučila sam napokon napisat novi post

Dakle, danas ću vam pokazati kako napraviti prekrasan cvijet od malo običnog papira.

Potrebno nam je lijepilo, škare, čačkalica, papir u nekoj nježnoj i zelenoj boji, te komad spužvice, ruž i šablona cvijeta.Na ružičastom papiru iscrtamo 3 cvijeta i izrežemo ih. Cvijet možete sami nacrtat geometrijski kao ja (nacrtati šesterokut i na svakoj stranici nacrtati polukrug) ili se poslužiti šablonom

Kada ih izrežemo savijamo ih (kao na slici).

Kada ih ispresavijamo izrežemo ih kao na sljedećoj slici. Od jednog cvijeta izrežemo 2 latice, od drugog samo jednu, dok treći samo zarežemo po jednoj dijagonali.Sada nam treba komadić spužve i ruž. Na spužvicu nanesemo malo ruža i kratkim potezima ga razmuljamo po rubu latica.

Na stražnju stranicu latice cijelog cvijeta stavimo lijepilo i polijepimo cvijet. Isto učinimo i s ostala 2 cvijeta.

Sad nam treba čačkalica. Postavimo ju sa stražnje strane latice i polako papir rolamo po čačkalici.Isto naravno učinimo sa svim laticama i preostalim cvijetovima.Uzmemo cvijet srednje veličine (onaj sa 4 stranice), odrežemo mu vrh i oblijepimo dno te ga postavimo u najveći.

Najmanji cvijet ne režemo već ga samo namažemo lijepilom s donje strane i polijepimo.Ostale su nam još latice u obliku srca i jedna latica. Jednu laticu one u obliku srca rolamo čačkalicom.Sa druge strane počinjemo uvrtati latice. Uvrćemo sve do kraja no pazimo da ne stegnemo previše. Polijepimo.Onu preostalu laticu srolamo čačkalicom s obje strane. Kada je gotova umetnemo je u prethodno oblikovani pupoljak.I sve naravno umetnemo u ružu.Od komada zelenog papira izrežemo 2-3 lista i polijepimo sa stražnje strane.

I to je to. Ruža je gotova. Po želji možemo još dodati neke šljokice na rubove.1 komentar: