ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Mini album

Potrebno:
A3 hamer papir (u boji po želji)
2 kartonska kvadrata dimenzija 8,5x8,5 cm
2 komada ukrasnog papira dimenzija 11x11 cm
ukrasna satenska traka duljine 50 cm

Alat:
ljepilo za papir
pištolj s vrućim ljepilom (ili neko malo bolje ljepilo, ili čak dvostrani selotjep)
ravnalo (30 cm minimalno)
škare

Cijena:
A3 hamer papir - max 3 kn
ukrasni papir - 5
ukrasna satenska traka 1 m - 3 kn
UKUPNO: 11 knPostupak:

1. Na hamer papiru označimo kvadrat 30x30 cm. Olovkom iscrtamo na njemu linije koje ga dijele u 4 polja - dakle na udaljenosti 7,5 cm svaka. (znam da se slika ne vidi baš nabolje )2. Nakon toga izrežemo ga. Na sljedećoj slici sam označila kako režemo. Nadam se da se dobro vidi.I evo kako to izgleda izrezano.3. Sada savijamo hamer u kvadrate. Dakle, 3 kvadrata ravno, pa "skrenemo"
I tako dok ne dobijemo "harmoniku".4. Sada ovo ostavimo ovo sa strane i napravimo korice našeg albuma. Potreban nam je kartonski kvadrat dimenzija 8,5x8,5 cm. Ja nisam koristila niti kupovala neki karton, već sam iskoristila stari komad papira, izrezala ga i presavinula kao ovu gore "harmoniku" i dodatno zalijepila da bi bio čvršći. Dakle, imamo 2 kartona i 2 ukrasna papira. Karton zalijepimo za ukrasni papir.

5. Sada odrežemo vrhove ukrasnog papira, ali ostavimo milimetar-dva da bi ljepše izgledalo kada ga budemo savijali i lijepili.6. Sada savijamo i lijepimo rubove ukrasnog papira.7. Kada smo napravili korice našeg albuma postavimo ih jedno pored drugoga na razmaku cca 1 cm. Satensku traku postavimo sredinom i zalijepimo je nekim jakim lijepilom ili kao ja, pištoljem na vruće lijepilo.8. Sada uzimamo našu "harmoniku" od hamera i polijepimo je  za korice.Da ovo ne bi ostalo ovako potrebno je polijepiti "harmoniku" sa stražnje strane lijepilom. I evo ga, mini album je tu

Kako vam se sviđa?

Nema komentara:

Objavi komentar