utorak, 16. kolovoza 2011.

Kako jednostavno napravit prekrasnu masnu?

Ovo je jedan brzinski post u kojem ću vam objasniti kako jednostavno napraviti prekrasnu ukrasnu mašnu za čestitku ili poklon. Tutorijal je nastao po uzoru na BOW-EASY proizvod.

Ja sam odabrala ukrasnu traku koja ima otisnuti tekst samo s jedne strane da bi vam bilo lakše pratit korake.

(ukoliko želite vidjeti uvećanu sliku kopirajte adresu slike i otvorite u drugom prozoru - ne znam zašto bloger ne nudi mogućnost otvaranja slike klikom)

Prvo polijepimo traku kao na slici. Stražnji dio najbolje je "zamaskirati" tako da da zalijepimo na drugi hamer tako da ujedno dobijemo i moderni izgled slojevitosti. Ovim načinom vezanja mašni ujedno i štedimo na materijalu.
Provučemo konac ispod trake (nijansa slična traci), zavežemo i odrežemo višak. Zbog toga će naša mašna izgledati kao profesionalna.



Ovo je naš alat. Zbog činjenice da treba bit tvrd ja sam ga napravila od komada korica tvrdo ukoričene bilježnice. Dimenzije su cca 7x8 cm.
Potrebna količina trake je kao na slici, tj 2,5 puta omotano oko kartona.



Položimo traku kao na prvoj slici, omotamo je oko kartona i provučemo kroz rupu. Traku izvučemo prema prednjoj strani (kao na slici), prebacimo preko onog dijela koji ulazi u karton...



...i provučemo kroz njega. Tada će traka biti naopako okrenuta (to će se vidjet samo u slučaju kada traka ima samo s jedne strane tisak ili je jedna strana sjajna a druga mat). To popravljamo tako da prvo okrenemo traku i zategnemo. Sada još samo krakove (ne mogu se sjetit boljeg izraza) mašne prebacimo na stražnju stranu...



...skinemo mašnu i odrežemo višak. Zalijepimo na prethodno pripremljenu traku.



Dobra stvar kod ovakvog načina vezanja mašne je taj da ih možete napravit tisuće i one će uvijek izgledati isto. Tj, one će po veličini bit jednake što je dobro ako želite napravit seriju vlastitih pozivnica za vjenčanje ili slično.

Ja sam ih napravila više vrsta i po mom mišljenju ova veličina (kartona) najbolje funkcionira sa vrpcom debljine cca 2,5 cm. Za ostale debljine najbolje je smanjiti ili povećati širinu.

Nema komentara:

Objavi komentar